Ugrás a fő tartalomra

Nostradamus és az én húsvétom


Főzöm a húsvéti ebédet, és az jár a fejemben, hogy már nem fogom látni az újjáépült Notre Dame-i katedrálist. Nem lesz rá időm, ha azt vesszük alapul, hogy a Sagrada Familia templomát is a 19. század vége óta építik és még mindig nincs kész. De próbálok optimista maradni, hiszen annyi csoda van még a földön.
Erről jut eszembe, miszerint a sajnálatos párizsi tűzvész másnapján a mindentudók egymást túllicitálva bizonygatták, hogy ezt is megjósolta Nostradamus. Most komolyan, még valaki hisz neki? Annyi minden megkérdőjelezi Nostradamus szakmaiságát, többek között az, hogy a jövendőlése alapján már el kellett volna jönnie a világvégének. De ő már megjósolta a holdra szállást, Napoleon és Hitler bukását, Diana hercegnő halálát, mindkét világháborút, sőt, a harmadikat is, ám a legjobb az egész közül az, miszerint előre látta, hogy Trump lesz Amerika következő és egyben utolsó elnöke, mert ő lehet az Antikrisztus.
A lényeg, hogy a zavaros profeciáiból az ég adta földön mindent és annak ellenkezőjét is ki lehet olvasni. És csupa rossz dolgokat. Most őszintén, neki higyjek vagy Szabó Péternek, aki azt mondta, hogy: Van élet a halál előtt!
Innen továbblépve, a húsleves odatétele után és a húspanírozás előtt repülőjegyeket vásároltam. Többet is. Mert a párizsi tragédiát továbbgondolva, úgy döntöttem, hogy mielőtt idén júliusban megérkezem Kolozsvárra a keresztfiam lakodalmába, egy kicsit szétnézek Európában, és felleltározok néhány általam eddig nem látott értéket. Amíg még lehet. De ez a szétnézés dolog majdnem megrekedt, mert nem tudtam dönteni.
Végül Nostradamusról eszembe jutott a majdnem kortársa Galilei, aztán Jókai teremtő képzelete, és az, hogy van egy földgömböm, ami forog. Megpörgettem. Betájoltam Európát, rátettem a mutatóujjam, majd feltettem a szemüvegem, aztán megvettem a repülőjegyeket. Hát igen, engem is meglepett, hogy mit dobott a véletlen, és bizony nagyon jónak kell lennie a húsvéti ebédnek, mert a csajok ki lesznek bukva. Ritkán döntök úgy, hogy előbb nem kérdezem meg őket.
Tudom, most elindul a találgatás, de ne olvassátok el Nostradamus ezer négysorosát, mert abból nem fog kiderülni, hogy hová utazom. Csak egy biztos, húsvét van, a hit ünnepe. És hiszem, hogy életünk nem ér véget a nagypéntekkel, mert mindig van csoda, amire várni kell.
Áldott húsvétot!
-Zsuzsa L.-
  Passenger - The Long Road

Megjegyzések

  1. Szenzációs, mint mindig. :) Azért öl a kíváncsiság... Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Jani, hogy olvasol. Hát, előbb vagy utóbb, de meg fogod tudni :) Áldott ünnepeket nektek is!

      Törlés
    2. Köszönöm szépen, kellemes ünnepeket!

      Törlés

Megjegyzés küldése