Ugrás a fő tartalomra

Pfizer szelfi nélkül

Végre megkaptam én is a vakcinát, de nincsen szelfim róla. Itt vidéken, Oshawában az én korosztályomat csak a múlt héten kezdték el oltani. Időpontot foglalni interneten nem volt nehéz, bár a napot és az órát tekintve nem volt nagy választási lehetőségem. Kanada egy kissé le van maradva oltás tekintetében a világ másik feléhez viszonyítva, és nekem ez esetben a világot Erdély jelenti. Sok ismerősöm, családtagom otthon már két-három hónapja megkapta az oltást, szelfit készített, kiposztolta. A 2021-es év tagadhatatlan trendje a vakcinaszelfi, de van ennek az egésznek jó oldala is, arra biztatni a hezitálókat, hogy vegyék igénybe az oltást, mert akkor talán hamarább szabadulhatunk a megszorításoktól. Mondom hezitálókat, bizonytalanokat és nem azokat az összeesküvés-elméleteket gyártókat, akik csak az intenzív osztályon hiszik el a vírus létezését.
Az oltás napján délután még töltőre tettem a telefonom, hogy nehogy technika nélkül maradjak a legfontosabb pillanatban, azonban mikor beléptem az oltási központtá alakított egyetemi sportpályára a "Tilos fényképet, szelfit készíteni" feliratú tábla fogadott. Azért készítettem nektek egy-két felvételt, hogy dokumentálva legyen a pillanat. Minden nagyon jól meg volt szervezve, legalább tíz asztalnál oltottak. Mint egy szállodában volt check in, check out, és egy 15 perces pihenő a kettő között. Mellékhatásról nem számolhatok be. Azóta már a gyerekeimnek is van időpontja, szóval felgyorsultak az események az utóbbi napokban. Ma reggeli adatok szerint a lakosság több mint 43 százaléka megkapta az oltás legalább egyik adagját. 
Hát igen, itt is vannak vírustagadok, akik szerint a pozitív gondolkodás és a fokhagyma gyógyítja a koronavírust, de mindenki abban hisz amiben neki kényelmes. Ám, ha ezt a hitét valamennyi oltás- és maszkellenes otthon, csendben gyakorolná, akkor talán az országot is hamarabb kinyitnák. Doug Ford Ontario tartományi miniszterelnöke ugyanis a jelenlegi helyzetre hivatkozva tegnap újból meghosszabbította két héttel az otthon maradási parancsot. Éppen azon tanakodtunk a szomszéddal, hogy itt a nyár, és talán nem is érdemes előkeresni a rövidnadrágot, sokkal egyszerűbb levágni a pizsama szárát.
Na, de viccet félretéve Kanadához képest a szomszédos Amerikában ma nagy csinadrattával sok helyen eltörölték a maszkviselést. Jó lenne már itt is ünnepelni és lefoglalni azt a repülőjegyet Európába. 
-Zsuzsa L-



Megjegyzések

  1. Itt, Franciaországban is nagyobb sebességre kapcsoltak (van több vakcina!) az utóbbi hetekben, hogy még nyár előtt elérjük a 30 millió beoltottat (a 60 és egynéhány lakosból). Én már márciusban túl lettem rajta.

    VálaszTörlés
  2. ...60 és egynéhány milliót akartam írni, persze!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése