Ugrás a fő tartalomra

Elton John, a brittek lovagja Torontóban


Miattatok vagyok itt - mondta Elton John utolsó torontói koncertjén. Ez a mondat szerénynek hangzik egy olyan ikonikus sztár szájából mint Elton John, akit Erzsébet királynő is lovággá ütött, és akinek utolsó torontói koncertjére több mint ötvenezren voltak kíváncsiak.
Nem mondhatom magam egy fanatikus Elton John rajongónak, de mindig is csodáltam lendületes zenei stílusát és fenomenális zongoratudását, sokszor meghökkentem excentrikus megjelenésén, extravagáns, rikító színpadi flitteres ruháin, amelyeknél csak vibráló szemüvegei voltak feltűnőbbek, de elmondása szerint kirívó színpadi kinézetével a maga módján csak elnyomott gyerekkorától akart szabadulni. Kaotikus, hullámvasúthoz hasonlító élete legmeghatározobb dalait hozta el utolsó koncertjére, köztük néhány kedvencemet, Candle in The Wind, Don't let the Sun to Go Down on Me, Cold Heart, Your Song.
Torontói koncertjén nem felejtette megemlíteni, hogy a város a második otthona, és mindig is a szíve csücske marad, hiszen férje, élete szerelme David Furnish, akivel 29 éve van együtt torontói, és két fiuk is kanadai állampolgár.
A most 75 éves Elton John kerülhetett volna Michael Jackson, Jimmy Hendrix vagy akár Whitney Houston sorsára is, de neki sikerült leküzdenie függőségeit, és ezzel több mint ötvenéves pályája során ma a világ egyik legikonikusabb rock- és popsztárja, ugyanakkor minden idők egyik legsikeresebb szólózenésze, Grammy, Oscar és sok más díj tulajdonosa.
Sir Elton John-nak sikerült a mélységből újra és újra a magasságba emelkednie, és legyen akár bohókás, excentrikus, különc csodabogár, de mindezek mellett egy nagyon szerethető poplegenda.
Jó, hogy még mindig itt van velünk!

- Zsuzsa L-





Megjegyzések

  1. Kedves Zsuzsa, örülök, hogy új lakhelyeden ilyen élményekben is részesülhetsz! Használj is ki a lehetőségek szerint minden gazdagító élményt!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Rózsa, igen, van egy másodlagos előnye is, hogy most a városban lakom, az, hogy sokkal könnyebben eljutok rendezvényekre. A jegyet és egy önéletrajzi könyvet a gyerekektől kaptam születésnapi ajándékként.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése