Ugrás a fő tartalomra

Boldog hétfő



Hideg van, fázom. Úgy ülök fel a buszra, vonatra, hogy elromlott a fülhallgatóm. Kicsit bosszant, mert utazás közben zavarnak a külső hangok, elvonják a figyelmemet a gondolataimról.
Ma reggel hallom a buszsofőr hangján, miszerint örül, hogy újra lát. Máskor olyan hangos a zene a fülemben, hogy a szájáról olvasom le, amit mond. Ezen kissé meglepődöm, és szégyellem, hogy eddig sosem hallottam meg, hogy mennyire igyekszik feldobni a kezdődő napom, hetem.
A vonaton meleg van, jólesik. Előveszem a laptopot, de nem tudok koncentrálni, zsongás van körülöttem, és bárkire nézek, mosolyog. Mi van ma az emberekkel? Akarom mondani, ébresztő, hétfő van, de amúgy most ennek a bizonyos vasárnap utáni hétfőnek én is örvendek.
Hallom a hangosbemondóban, hogy bár zord az idő, de semmi ok a lehangoltságra, mert ma a Toronto Blue Jays nyerni fog. Körbenézek, mindenki mosolyog, néhányan hangosan nevetnek. Úgy látszik itt egyedül én tudok csak annyit a baseballról, hogy ütő és labda kell hozzá, mindenki más tájékozottabb.
A vonaton velem szemben ülő hölgy boldogan újságolja, hogy a szabadsága után ma van az első munkanapja. Vannak, akik ennek is tudnak örülni. Ma mindenki örül a hétfőnek, vagy tán minden nap ilyen, csak én nem vettem eddig észre? 
Csodálkozom ezen az intenzíven boldog hétfőn, de közben tudom, hogy minden csoda egy napig tart. Régebben három napig tartott, de a világ felgyorsult, az életünk is, a napok is, az érzelmeink is.
Azon töprengek, hogy a fülhallgatós reggeleken ez a boldogság mintha statikusabb, állandóbb, stabilabb lenne.
Eseménydús hétfővel indítom a hetet.
Találkozás: K. azt mondja olyan ritkán lát, hogy keszítsünk egy közös fotót, majd ha hiányozni fogok, csak megnézi. Nem hiszek neki.
Telefon: S. szerint a föld forog, az életet élvezni kell, a kor nem számít, és a szépség nem minden. Pontosan úgy beszél, mintha kiguglizta volna. Nem hiszek neki.
Még egy telefon: B. azt mondja az élet behatárolt, az idő véges, kíméletlen, koptat, és fontos a boldogságérzetet stabilan életben tartani. Hiszek neki.
Hazafelé vásárolok egy új fülhallgatót.

-Zsuzsa L.-



Megjegyzések

  1. irj,irj Zsuzsikam.Annyira kedves,konnyu,vidam.KOSZONOM,hogy olvashatom <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyorgyikem, en koszonom, hogy olvasol! Legalabb nem irok hiaba :)

      Törlés
  2. Téveszd meg a világot: hétfőn mosolyogj! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése